MY_LOGO

Ministar Krstičević na sastanku ministara obrane NATO-a

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, sudjelovat će na redovnom sastanku ministara obrane zemalja članica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) koji će se održati 7. i 8. lipnja 2018. , po prvi puta u novom sjedištu Saveza u Bruxellesu, u Kraljevini Belgiji.

 

Ministri će raspravljati o najaktualnijim temama vezanim uz provedbu odluka sa summita iz Walesa (2014.) i Varšave (2016.), a koje su usko vezane uz  nadolazeći NATO Summit koji  se održava 11. i 12. srpnja 2018. u Bruxellesu.

Istodobno, sastanak ministara bit će prilika saveznicama za razmjenom mišljenja te davanja završnih smjernica na bitne teme predstojećeg Sastanka šefova država i vlada NATO-a.

U okviru sastanka ministara obrane NATO-a održat će se i sjednica posvećena misiji „Odlučna potpora“ u Afganistanu, na kojoj će, osim članica NATO-a, sudjelovati i predstavnici partnerskih država koje aktivno doprinose toj misiji
 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .