MY_LOGO

Američki ministar Mattis na sastanku A5 u Zagrebu

Foto: Department of Defence, U.S. Army, Arlington National Cemetery
Foto: Department of Defence, U.S. Army, Arlington National Cemetery

Američki ministar obrane James Mattis, nakon NATO summita u Bruxellesu, dolazi u službeni posjet Republici Hrvatskoj u petak, 13. srpnja 2018. u Zagreb, gdje će sudjelovati na Posebnom sastanku ministara obrane Američko-jadranske povelje (A5).

Sastankom će predsjedati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i ministar obrane Crne Gore Predrag Bošković.
Tim povodom u Hrvatskoj će se okupiti ministri obrane i visoki predstavnici država članica Američko-jadranske povelje. Očekuje se kako će ministri obrane razgovarati o jačanju prisutnosti Sjedinjenih Američkih Država na prostoru jugoistoka Europe, koracima koje je potrebno poduzeti u cilju ubrzanja integracije preostalih država aspirantica iz jugoistočne Europe u NATO, sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi te pravednijoj raspodjeli tereta obrambenih izdvajanja između SAD-a i Europe.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji žele popratiti navedeni događaj da se prijave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , najkasnije do 12. srpnja 2018. do 10:00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske/osobne iskaznice i broj mobitela.

Detaljne informacije i upute bit će dostavljene predstavnicima medija koji se prijave do navedenog vremena.

Napominjemo kako zbog sigurnosnog protokola osobama koje se ne prijave do navedenog vremena neće biti omogućeno praćenje događaja.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .