MY_LOGO

Krstičević na Svjetskom CSCM Kongresu u Cavtatu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević otvorit će u ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine, s početkom u 9 sati deseti "Svjetski kongres o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj znanosti i nadzoru posljedica" (CSCM – World Congress on CBRNe Science & Consequence Management), koji se do 6. rujna održava u Cavtatu, u hotelu Croatia.

Ministar Krstičević održat će predavanje na temu "Koncept sustava domovinske sigurnosti Republike Hrvatske u odgovoru na suvremene prijetnje" i kao predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti  govorit će o aktualnim sigurnosnima izazovima, upravljanju sigurnosnim rizicima te konceptu i razvoju Sustava domovinske sigurnosti u Republici Hrvatskoj.

Kongres se održava u organizaciji Međunarodnog organizacijskog i međunarodnog znanstvenog odbora, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i OSDIFE-a uz su-organizacijsku potporu međunarodnih (EUCOM, US-DTRA, OPCW) i domaćih (MUP, MORH, MVEP, IRB, TTF, HKKOI) institucija, a pokriva teme iz područja upravljanja biološkom raznolikosti, kemijskog oružja, radioloških i nuklearnih prijetnji, CBRN forenzike i nadzora posljedica te nacionalnih i međunarodnih CBRN zakonskih direktiva.

CSCM Kongres o znanosti o CBRNe tehnologijama i oružju, prijetnjama i nadzoru posljedica njihove uporabe u vojne i terorističke svrhe redovno okuplja preko 200 visoko rangiranih znanstvenika i profesionalaca iz područja medicine, toksikologije, biokemijskih znanosti, fizike i bio-tehnoloških znanosti, iz preko 40 država svijeta.

Također, u ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine predviđen je dolazak ministra Krstičevića na ispraćaj 1. HRVCON-a u NATO operaciju Sea Guardian u Splitu i na vojnu vježbu "Sava Star 18" u Kninu.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .