MY_LOGO

Razmještaj snaga HV-a na lokacije provedbe vježbe Velebit 18

U skladu sa scenarijem i planiranim pripremama za vojnu vježbu Velebit 18 – združena snaga, nakon uzbunjivanja postrojbi i uspostave glavnih zapovjedništava vježbe, u srijedu 10. listopada 2018. započinje i razmještaj snaga iz matičnih postrojbi kopnom i morem na vojne lokacije gdje će se provoditi vježba.

Tako će u srijedu, 10. listopada 2018. iz Trajektne luke Zadar u Gaženici biti organiziran ukrcaj borbene tehnike i pripadnika Protuzračne obrane Hrvatske kopnene vojske (HKoV) na desantni brod minopolagač DBM-82 "Krka" Hrvatske ratne mornarice (HRM) kojim će se snage prevesti do Rta Kamenjak kod Pule.

Uplovljavanje DBM-82 "Krka" u luku u Zadru planirano je u 16,00 sati nakon čega će uslijediti ukrcaj snaga za vježbu te isplovljavanje broda.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u Trajektnu luku Zadar u Gaženici u srijedu, 10. listopada 2018. godine najkasnije do 15,45 sati te da svoj dolazak najave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, status, naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .