MY_LOGO

Razmještaj snaga HV-a na lokacije provedbe vježbe Velebit 18

U skladu sa scenarijem i planiranim aktivnostima u završnoj fazi priprema za vojnu vježbu "Velebit 18 – združena snaga", a nakon uzbunjivanja postrojbi i uspostave glavnih zapovjedništava vježbe, u srijedu, 10. listopada 2018. započinje i razmještaj snaga iz matičnih postrojbi kopnom i morem na vojne lokacije na kojima će se provoditi vježba.

Tako će u srijedu, 10. listopada 2018. u 8.30 sati iz vojarne "Pukovnik Predrag Matanović"u Petrinji biti organiziran pokret snaga prema vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja. U sastavu snaga bit će dvadeset borbenih oklopnih vozila Patria i sedamnaest kamiona.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu na glavni ulaz u vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji u srijedu, 10. listopada 2018. najkasnije do 8.00 sati. 

Također u srijedu, 10. listopada 2018. iz Trajektne luke Zadar u Gaženici bit će organiziran ukrcaj borbene tehnike i pripadnika Protuzračne obrane Hrvatske kopnene vojske (HKoV) na desantni brod minopolagač DBM-82 "Krka" Hrvatske ratne mornarice (HRM) kojim će se snage prevesti do Rta Kamenjak kod Pule. Uplovljavanje DBM-82 "Krka" u luku u Zadru planirano je u 16,00 sati nakon čega će uslijediti ukrcaj snaga za vježbu te isplovljavanje broda.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u Trajektnu luku Zadar u Gaženici u srijedu, 10. listopada 2018. godine najkasnije do 15.45 sati.

Svi zainteresirani predstavnici medija svoj dolazak trebaju najaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom koji događaj žele pratiti (Petrinja i/ili Zadar). Prijava treba sadržavati ime i prezime, status, naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .