MY_LOGO

Ministar obrane Mađarske u posjetu MORH-u

Ministar obrane Mađarske Tibor Benkő s izaslanstvom dolazi u srijedu, 10. listopada 2018. u dvodnevni službeni posjet Republici Hrvatskoj i Ministarstvu obrane RH.

Prvog dana posjeta, 10. listopada 2018. od 17.30 sati ministri obrane Hrvatske i Mađarske položit će vijence na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, i to kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" i spomenika poginulima u 1. svjetskom ratu te kod spomen-ploče mađarskim vojnicima poginulima u 1. svjetskom ratu, kao i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Drugog dana posjeta, 11. listopada 2018. u 8.30 sati potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević primit će u Ministarstvu obrane RH mađarskog ministra obrane Tibora Benka. Pozivamo fotografe i snimatelje koji žele pratiti svečani doček da dođu na Trg Kralja Petra Krešimira IV/1 najkasnije do 8.10 sati. Nakon završetka bilateralnog sastanka o događaju ćemo izvijestiti priopćenjem.

Nakon sastanka u MORH-u, ministri obrane Hrvatske i Mađarske posjetit će vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku, gdje će se sastati sa zapovjednikom 93. zb i mađarskim polaznicima obuke na avionu Zlin-242-L, nakon čega su predviđene izjave za medije. Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, najkasnije do 11.45 sati.

Zainteresirani predstavnici medija svoj dolazak obavezno trebaju najaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do srijede, 10. listopada 2018. do 16.00 sati s naznakom Zagreb (MORH) i/ili Zemunik, ovisno koji događaj žele pratiti. Prijava treba sadržavati ime i prezime, status, naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Program posjeta za predstavnike medija:
Srijeda, 10. listopada u 17.30 sati - polaganje vijenaca na Mirogoju - fotografi i snimatelji (nije potrebna najava)
Četvrtak, 11. listopada  u 8.30 sati - svečani doček u Ministarstvu obrane - fotografi i snimatelji (doći najkasnije do 8.10)
Četvrtak, 11. listopada u 12.00 sati - izjave za medije u Zemuniku - predstavnici medija (doći najkasnije do 11.45)

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .