MY_LOGO

Premijera dokumentarnog filma "Heroji se ne zaboravljaju"

Svečana premijera dokumentarnog filma "Heroji se ne zaboravljaju" u organizaciji Hrvatske radiotelevizije, Ministarstva obrane RH i Ministarstva hrvatskih branitelja te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, održat će se u petak, 7. prosinca 2018., s početkom u 18 sati u Domu Hrvatske vojske "Zvonimir" u Zagrebu.

U produkciji Hrvatske televizije snimljen je dokumentarni film o američkom junaku hrvatskog podrijetla Petru Hercegu Tomiću, u SAD-u poznatom kao Petar Tomich, koji je žrtvujući svoj život u japanskom napadu na Pearl Harbor 7. prosinca 1941. spasio živote nekoliko stotina mornara s američkog broda USS Utah.

Za svoj junački čin, u kojem je izgubio život, Tomich (1893.-1941.) je posmrtno odlikovan najvišim američkim odlikovanjem za hrabrost - Medaljom časti, koju dodjeljuje Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Redatelj filma je Ištvan Filaković, scenaristi su Vladimir Brnardić i Nenad Bach, direktor fotografije Dražen Lipka, montažer Mladen Radaković, glazbu je skladao Nenad Bach,  a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog original je snimio Simfonijski orkestar HRT-a, koji će nastupiti na premijeri pod ravnanjem Olje Dešića.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje premijere da dođu u Dom HV-a "Zvonimir" u Zagrebu, Stančićeva 4 (kolni ulaz), najkasnije do 17.30 sati.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .