MY_LOGO

HRZ sudjeluje u združenoj vježbi Astral Knight 19

Foto: HRZ / M. Karačić
Foto: HRZ / M. Karačić

Eskadrila borbenih aviona (EBA) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjeluje s avionima MiG-21 na multinacionalnoj združenoj vojnoj vježbi Astral Knight 2019.

Tim povodom u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, u srijedu, 5. lipnja 2019. u razdoblju od 8 do 12 sati zainteresiranim medijima bit će omogućeno praćenje polijetanja i slijetanja zrakoplova HRZ-a MiG-21 koji sudjeluju u vježbi.

Astral Knight 19 je vježba Zapovjedništva američkih zračnih snaga u Europi (United States Air Forces in Europe - USAFE) koja se održava od 3. do 6. lipnja 2019., a težišno se odvija u zrakoplovnoj bazi Aviano u Italiji te na području Hrvatske, Slovenije i Njemačke. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sudjeluje u vježbi snagama suprotne strane (Opposing force - OPFOR) sa zrakoplovima MiG-21 Eskadrile borbenih aviona.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u srijedu, 5. lipnja 2019. na ulaz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku najkasnije do 07.45 sati (moguća promjena satnice) te da svoj dolazak obavezno najave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do utorka, 4. lipnja do 19.00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf, spotter), broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Prijavljeni predstavnici medija bit će pravodobno obaviješteni o točnom terminu događaja i vremenu dolaska u vojarnu.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .