MY_LOGO

Iskrcavanje snaga s brodova HRM-a u Zadru

Na međunarodnoj vojnoj vježbi Imediate Response 19, koja se održava na teritoriju Republike Hrvatske, u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u Zadru, u luci Gaženica, oko 17:00 sati s dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice, "Krka" i "Cetina", iskrcat će se pripadnici oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti.

Ovo je prvi puta da se brodovima Hrvatske ratne mornarice prevoze snage s mjestom ukrcaja u luci druge savezničke države, konkretno u luci Drač u Republici Albaniji.

Nakon iskrcavanja snage će biti cestovnim putem transportirane na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Pozivano zainteresirane pripadnike medija da poprate navedeni događaj te da dođu u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u Zadar, u luku Gaženica, između gatova broj četiri i broj 12, najkasnije do 16:30 sati, te da svoj dolazak najave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , najkasnije do ponedjeljka, 20. svibnja 2019. do 12 sati.

Prijava treba sadržavati medijsku kuću, ime, prezime, status (novinar, snimatelj, fotograf) i kontakt broj.

Za dodatna pojašnjenja za medije, osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću vojne vježbe Immediate Response 19, bojnik Marko Škovrlj, mob. 095/820-8606.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .