MY_LOGO

Posjet japanskog broda "Kashima" HRM-u i gradu Splitu

U posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu u sklopu bilateralne vojne suradnje s oružanim snagama Japana, boravit će od 3. do 6. rujna 2013. japanski brod "Kashima" (TV 3508).

Brod "Kashima" u unutarnje morske vode RH uplovljava 2. rujna 2013. a do ulaska u luku Lora u vojarni "Sv Nikola" u utorak, 3. rujna, biti će na sidru u splitskoj gradskoj luci.

Tijekom posjeta broda "Kashima" HRM-u, predviđeni su susreti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodora Roberta Hranja sa zapovjednikom Japanskog divizijuna za obuku kontraadmiralom Fumiyuki Kitagawa te veleposlanikom Japana u RH Njegovom Ekselencijom Masaru Tsuji, kao i obilazak broda „Kashima“ od strane pripadnika HRM-a i uzvratni posjeti posade gostujućeg broda brodovima HRM-a, posjet Zavodu za pomorsku medicinu, športski susreti te protokolarni susreti u Županiji splitsko–dalmatinskoj i Poglavarstvu grada Splita.

Brod „Kashima“ za javnost će biti otvoren u utorak, 3. rujna, od 15,00 to 18,00 sati na vezu u luci Lora, vojarna "Sv.Nikola" (ulaz kod kružnog toka), u sklopu čega je za 16,00 sati predviđen susret sa zainteresiranim predstavnicima medija.

Također, u četvrtak, 5. rujna, s početkom u 19,00 sati na splitskoj rivi održat će se koncert japanskog Glazbenog orkestra školskog divizijuna uz koji će nastupiti i bubnjari broda "Kashima" na tradicionalnim japanskim taiko-bubnjevima.

Brod "Kashima" (TV 3508) pripada školskom divizijunu Japanskih samoobrambenih snaga, dužine je 143m, širine 18m, gaza 7m, te deplasmana 4050t. Zapovjednik je kapetan bojnog broda Toshihiro Ohno, a posada broji ukupno 360 članova, od kojih je 115 kadeta. U posjet Republici Hrvatskoj brod "Kashima" dolazi u sklopu petomjesečne plovidbe oko svijeta, u godini kada Japan i Hrvatska slave dvadesetu obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću HRM-a, bojnica Maja Siriščević tel.: 021/354-134, mob.: 098/204-216.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .