MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Vijesti : Priopćenja

Mapa weba

Pripadnici Hrvatske vojske u humanitarnoj akciji Crvenog križa
Ponedjeljak, 22 Listopad 2018, Priopćenje

Humanitarna akcija „Uz nas niste sami – za dostojanstven život“, kojom Hrvatski Crveni križ obilježava svoj 140. rođendan, održana je u nedjelju, 21. listopada 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a u call centru sudjelovali su i pripadnici Hrvatske vojske.

više

Foto: MORH / M. Čobanović
Subota, 20 Listopad 2018, Priopćenje

Svečana prisega 23. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju održana je u subotu, 20. listopada 2018. u Središtu za temeljnu obuku u vojarni 123. brigade HV-a u Požegi, a u trećem ovogodišnjem uputnom roku prisegnulo je 264 ročnika i 60 ročnica, ukupno njih 324.

Foto više

Foto: MORH / J. Kopi
Petak, 19 Listopad 2018, Priopćenje

U vojarni "Kamensko" u Karlovcu održan je u petak, 19. listopada 2018. godine svečani ispraćaj 2. hrvatskog kontingenta u operaciju potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu - UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon).

FotoVideo više

Foto: MORH / M. Čobanović
Četvrtak, 18 Listopad 2018, Priopćenje

Povodom uspješno provedene vojne vježbe Velebit 18 - združena snaga, u četvrtak 18. listopada 2018. u Ministarstvu obrane RH u Zagrebu održana je konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni rezultati preliminarne raščlambe vježbe, kao i troškovi vježbe.

FotoVideo više

Foto: MORH/ J. Kopi
Četvrtak, 18 Listopad 2018, Priopćenje

U vojarni "Benkovac" u Benkovcu u četvrtak, 18. listopada 2018. godine održan je svečani ispraćaj  3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO ojačane prednje prisutnosti (eFP) u Republiku Poljsku na kojoj je prisustvovao i izaslanik vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH i predsjednice RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sa suradnicima.

FotoVideo više

Foto: MORH
Četvrtak, 18 Listopad 2018, Priopćenje

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević osvrnuo se na izjavu saborskog zastupnika Gordana Marasa na sjednici Hrvatskog sabora održanoj u četvrtak, 18. listopada 2018. godine, a na temu održavanja vojne vježbe Velebit 18 – Združena snaga.

Video više

Foto: MORH / J. Kopi
Utorak, 16 Listopad 2018, Priopćenje

U Vukovaru je u utorak, 16. listopada 2018. obilježena 27. godišnjica pogibije general-bojnika Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla, kojoj su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH, te zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima.

FotoVideo više

Foto: HRM
Ponedjeljak, 15 Listopad 2018, Priopćenje

Prebaziranjem snaga iz akvatorija Dugog Otoka u akvatorij otoka Žirja započeo je treći dan vježbovnih aktivnosti pomorske komponente združenih snaga OSRH vojne vježbe "Velebit 18-Združena snaga".

Foto više

Foto: MORH / J. Kopi
Ponedjeljak, 15 Listopad 2018, Priopćenje

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju danas, 15. listopada 2018. održan je završni dio sveobuhvatne, združene, intergranske vježbe svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 – združena snaga.

FotoVideo više

Foto: MORH / J. Kopi
Nedjelja, 14 Listopad 2018, Priopćenje

U sklopu združene intergranske vježbe Velebit 18-združena snaga na vojnom vježbalištu „Cerovac“ u nedjelju, 14. listopada 2018. prikazane su sposobnosti Oružanih snaga RH u pružanju potpore civilnim institucijama tijekom borbenih djelovanja. Fokus aktivnosti prvenstveno je bio na civilno-vojnoj suradnji pri čemu su prezentirane sposobnosti osiguranja smještaja, prehrane i opskrbe vodom u sklopu čega je predstavljen i rad uređaja za pročišćavanje vode te medicinska skrb za ugroženo stanovništvo.

Foto više

Stranica 1 od 286

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .