MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Vijesti : Priopćenja

Mapa weba

Foto: OS RH/Nina Krnić
Petak, 16 Ožujak 2018, Priopćenje

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov 16. ožujka 2018. godine primio je u službeni posjet direktora Odjela za sigurnost i obranu Republike Island Arnor Sigurjonssona.

više

Foto: MORH/ J. Kopi
Petak, 16 Ožujak 2018, Priopćenje

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima susreli su se u petak, 16. ožujka 2018. godine u Ministarstvu obrane s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora predvođenim predsjednikom, generalom zbora u mirovini Pavlom Miljavcem.

Foto više

Foto: MORH/ J. Kopi
Petak, 16 Ožujak 2018, Priopćenje

Povodom smrti bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stožernog generala Petra Stipetića otvorena je knjiga žalosti u Ministarstvu obrane, Trg kralja Petra Krešimira IV u Zagrebu.

Foto više

Foto: HKOV/ D. Miljković
Četvrtak, 15 Ožujak 2018, Priopćenje

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković nazočio je danas, 15. ožujka 2018. godine sjednici Kriznog stožera u Jasenovcu u Sisačko-moslavačkoj županiji kojoj su prisustvovali i predstavnici lokalne uprave i samouprave, Hrvatskih voda, Hrvatske gorske službe za spašavanje, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i policije.

Foto više

Foto: MORH/ J. Kopi
Četvrtak, 15 Ožujak 2018, Priopćenje

Prva vježba Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti pod nazivom Kibernetički štit 2018, održana u Ministarstvu obrane RH 15. ožujka 2018. godine, okupila je članove Koordinacije na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem.

FotoVideo više

Vlada usvojila konačne prijedloge Zakona o obrani i službi u OSRH
Četvrtak, 15 Ožujak 2018, Priopćenje

Vlada Republike Hrvatske je na 85. sjednici održanoj u četvrtak, 15. ožujka 2018. godine usvojila Nacrte konačnih prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrani i Zakona o službi u Oružanim snagama RH i uputila ih u Hrvatski sabor na raspravu i usvajanje.

više

Foto: MORH/ J. Kopi
Četvrtak, 15 Ožujak 2018, Priopćenje

Protupoplavni vod Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga sa 103 pripadnika, dva autobusa, šest motornih i jedno terensko vozilo angažirani su danas, 15. ožujka 2018., na području Jasenovca u mjestu Trebež, kao pomoć u obrani od poplava.

više

Foto: MORH/ M. Čobanović
Srijeda, 14 Ožujak 2018, Priopćenje

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima u srijedu, 14. ožujka 2018. godine sastali su se sa zapovjednicima i prvim dočasnicima ustrojstvenih cjelina Pukovnije vojne policije u vojarni "Croatia" u Zagrebu.

Foto više

Foto: MORH/ J. Kopi
Srijeda, 14 Ožujak 2018, Priopćenje

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, liječnik iz bojne "Gromovi" Hrvatske kopnene vojske poručnik Roko Hatvalić, zapovjednik bojne "Tigrovi" bojnik Mario Mlinarić, čiji su pripadnici angažirani u obrani od poplava, u pratnji predstavnika Hrvatskog crvenog križa i Državne uprave za zaštitu i spašavanje te predstavnici Hrvatske Kostajnice obišli su danas, 14. ožujka 2018. godine stanovnike Hrvatske Kostajnice, koji su evakuirani iz svojih kuća koje su srušene uslijed klizišta iznad Starog puta, nedaleko od tvornice Pounja.

FotoVideo više

Foto: Arhiva MORH
Srijeda, 14 Ožujak 2018, Priopćenje

Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stožerni general Petar Stipetić preminuo je u srijedu, 14. ožujka 2018. u Zagrebu.

više

Stranica 1 od 257

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .