MY_LOGO

Prezentirani novouređeni objekti Kampusa Hrvatskog vojnog učilišta

Foto: MORH/ T. Brandt
Foto: MORH/ T. Brandt

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) "Petar Zrinski" je danas, u ponedjeljak 6. listopada 2014., održana prezentacija novouređenih objekata učilišta te budućeg uređenja Kampusa HVU-a.

Prezentaciji su prisustvovali ministar obrane RH Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić i zapovjednik HVU-a general pukovnik Slavko Barić, koji je prisutne upoznao s do sada obavljenim aktivnostima te dinamikom i smjerom nastavka uređenja Kampusa.

U skladu s planom za ovu godinu, u kompleksu HVU-a uređen je niz učionica, kabineta, prostorija za boravak i spavaonica. General Barić je najavio nastavak izgradnje garaže, bazena, dodatnog prostora za vojni arhiv te smještajnih objekata Kampusa HVU-a, koji će u skoro vrijeme, prema planovima, uz Središte za strane jezike "Katarina Zrinska" i Centar za strateška istraživanja imati više od 5700 četvornih metara sportskih terena, dvorane za borilačke sportove, više od 30 učionica, 7 amfiteatara te brojne druge vojne kabinete. Procjenjuje se da će ukupni trošak ove investicije biti 100 milijuna kuna, te da će na taj način biti izgrađen najmoderniji Kampus koji će zadovoljavati najviše standarde.

Nakon završetka prezentacije i obilaska novouređenih objekata, ministar Kotromanović je izrazio svoje zadovoljstvo i najavio kako je plan na HVU-u stvoriti centar izvrsnosti  u kojem će vladati najbolji uvjeti za život i rad kadeta, dočasnika i časnika, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u regiji. "Do sada smo u izgradnju objekata uložili 22 milijuna kuna, a budući da smo potpisali sporazum s Fondom za okoliš dobit ćemo povrat sredstava koje ćemo opet reinvestirati u druge objekte. Važno je naglasiti da sve poslove na gradnji rade hrvatske tvrtke, što je bio jedan od ciljeva", rekao je ministar Kotromanović te dodao kako je hrvatski model vojnog školovanja do sada dobio brojne pohvale.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general Lovrić je istaknuo kako je HVU započeo značajnu i sveobuhvatnu transformaciju čiji je cilj ulaganje u ljudski potencijal kao najveći potencijal hrvatskih oružanih snaga. "HVU je počelo značajnu transformaciju koja se ogleda u transforamaciji hardvera i softvera. Hardverski dio je izgrađivanje objekata, njihovo uređenje i stvaranje uvjeta koji će biti najbolji u RH za školovanje vojnika, dočasnika i časnika, a softver su studijski programi koje smo zajedno sa Zagrebačkim sveučilištem prilagodili izgradnji dočasnika i časnika koji će biti sposobni odgovoriti svim izazovima", rekao je general zbora Lovrić te najavio kako će do 2017. godine na HVU biti preko 400 kadeta.

Foto: MORH/ T. Brandt 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .