MY_LOGO

Dan otvorenih vrata HRZ i PZO-a na Plesu

Foto: HRZ i PZO/ Z. Vrdoljak
Foto: HRZ i PZO/ Z. Vrdoljak

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" danas, 10. prosinca 2016., održan je, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Dan otvorenih vrata HRZ i PZO-a.

U vojarni na Plesu, u vremenu od 10,00 do 14,00 sati, više od 5000 posjetitelja razgledalo je  avione i helikoptere na kojima lete hrvatski vojni piloti - avione MiG-21, Zlin-242L, PC-9M, Canadair CL-415, AirTractor AT-802 te helikoptere Bell-206 Jet Ranger, Mi-8 i Mi-171Sh. Velik interes pobudio je i najveći transportni avion AN-32 koji je donedavno koristilo HRZ i PZO, a koji su posjetitelji mogli razgledati i iznutra.

Također, posjetitelji su mogli saznati kako postati vojni pilot, te sve o mogućnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH. Mnogi su "letjeli" na kompjutorskom simulatoru letenja te izbliza razgledali kabinu aviona MiG-21 s originalnim izbacivim sjedištem.

Iako zbog vremenskih uvjeta nije održan planiran letački program, nešto prije 14,00 sati, prilikom povratka u matičnu bazu u Zemuniku, akro grupe "Krila Oluje" izvela su pozdravni prelet.

Foto: HRZ i PZO/ Z. Vrdoljak 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .