MY_LOGO

Prijem umirovljenih generala i brigadira u Uredu Predsjednice RH

Ured Predsjednice RH/ T. Bušljeta
Ured Predsjednice RH/ T. Bušljeta

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima prisustvovali su danas, u srijedu, 21. prosinca 2016., prijemu Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović povodom umirovljenja generala i brigadira Oružanih snaga RH.

Čestitavši im na uspješnoj i plodonosnoj vojnoj karijeri te časnom i predanom obnašanju dužnosti u Oružanim snagama, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović umirovljenim generalima i brigadirima uputila je zahvalu za nesebičan doprinos koji su dali u Domovinskom ratu ali i u razdoblju razvoja i nadogradnje suvremenog sustava obrane Republike Hrvatske.

"Sposobnost naših Oružanih snaga i njihov ugled u prvom je redu odraz predanosti vojnom pozivu njihovih pripadnika, visoke stručnosti i povrh svega domoljublja kojim su primarno motivirani u izvršavanju svojih zahtjevnih zadaća. U prvome redu tu mislim na Vas, najviše časnike, koji ste nosili i nosite najveće zasluge ali i najveću odgovornost za razvoj Oružanih snaga Republike Hrvatske", naglasila je te istaknula  kako su novim, mladim naraštajima hrvatskih vojnika, dočasnika i časnika potrebni i znanje i vještina te, iznad svega, iskustvo i uzoran primjer starijih kolega.

"Stoga se nadam da ćete kao i do sada biti voljni sudjelovati u stručnim aktivnostima daljnjeg razvoja sustava obrane Republike Hrvatske. Pozivam vas ovom prigodom da i dalje pratite razvoj sustava kojem ste posvetili cijeli svoj radni i životni vijek. Radi se o našoj vojsci i o našoj zemlji. Imamo jednu Domovinu, i svi smo pozvani činiti je što boljom i uspješnijom", poručila je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Foto: Ured Predsjednice RH/ T. Bušljeta Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .