MY_LOGO

Prve dvije haubice PzH2000 stigle u Hrvatsku

Foto: OSRH
Foto: OSRH

Prve dvije samohodne haubice PzH2000, od ukupno 16 koje je Ministarstvo obrane RH nabavilo od Ministarstva obrane Savezne Republike Njemačke dopremljene su danas, u petak 7. travnja 2017. u Hrvatsku.

Riječ je o jednoj operativnoj haubici koja će biti smještena na Vojnom poligonu „E. Kvaternik“ Slunj i jednoj haubici za obuku koja će se koristiti na vojnom poligonu Cerovec. Sukladno ugovorenoj dinamici isporuke dolazak ostalih haubica u Hrvatsku planiran je do kraja 2017. godine.
 
Opremanjem Oružanih snaga RH haubicama PzH2000 zadovoljit će se potrebe za modernizacijom i opremanjem Hrvatske kopnene vojske suvremenim samohodnim topničkim oružjem, te će se također ispuniti i jedan od preuzetih Ciljeva sposobnosti NATO-a.
 
Predstavljanje prve dvije pristigle haubice za predstavnike medija planirano je idući tjedan u Remontnom zavodu OS RH, a o detaljima će mediji biti pravovremeno obaviješteni.

Foto: OSRH 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .