MY_LOGO

Nastavak suradnje MORH-a i Državne geodetske uprave

Foto: MORH/ J. Kopi
Foto: MORH/ J. Kopi

Sporazum o suradnji Ministarstva obrane RH i Državne Geodetske uprave potpisali su danas u petak, 14. travnja 2017., u MORH-u potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek.

Državna geodetska uprava strateški je partner s kojim Ministarstvo obrane već ima suradnju u području razmjene geoprostornih podataka i proizvoda, a potpisivanjem današnjeg Sporazuma otvaraju se i dodatne mogućnosti suradnje te razmjene i korištenja takvih informacija. 

Konkretno ovaj sporazum otvorit će mogućnosti suradnje u smislu razmjene i korištenja geomagnetskih informacija čija je primjena specijalizirana za vojne namjene za potrebe svih grana OS RH, te će omogućiti nastavak suradnje na izradi specijaliziranih vojnih karata. Također, osigurat će se kvalitetnija suradnja u smislu geoprostorne potpore, što će donijeti i značajne materijalne, financijske i kadrovske uštede na razini države.

Foto: MORH/ J. Kopi 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .