MY_LOGO

Otvoreno 59. Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu

Foto: MORH/ D. Jonjić
Foto: MORH/ D. Jonjić

Svečanim otvorenjem u petak, 19. svibnja 2017. godine, započelo je pedeset i deveto međunarodno vojno hodočašće u Lourdes.

Na otvorenju dvadeset i petog hodočašća Hrvatske vojske i policije prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanović.


Ovogodišnje hodočašće je i jubilarno dvadeset i peto na kojem sudjeluju Oružane snage Republike Hrvatske i pripadnici policije. U hodočašću sudjeluje je oko osam stotina hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja predvođenim vojnim biskupom Jurom Bogdanom.


Zapovjednik 25. hodočašća Hrvatske vojske i policije je brigadni general Miroslav Kovač.
Ovogodišnje hodočašće u Lourdes odvija se pod motom „Daruj nam mir“, a na njemu sudjeluju pripadnici oružanih snaga iz šezdesetak država. Hodočašće završava svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem u nedjelju 21. svibnja 2017. godine.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .