MY_LOGO

100. medicinski let helikoptera HRZ i PZO-a s Krka

Foto: MORH
Foto: MORH

Posada helikoptera iz sastava Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a stacionirana na otoku Krku, zajedno s medicinskim timom Oružanih snaga RH, uspješno je danas u ponedjeljak, 19. lipnja 2017. izvršila 100. zadaću hitnog zračnog medicinskog prijevoza ove godine.

Današnjim brzom intervencijom posada helikoptera prevezla je s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci jednog hrvatskog državljana stradalog u prometnoj nesreći i jednu njemačku državljanku koja je doživjela nesreću na plaži.
U nepunih sedam mjeseci ove godine, timovi hitnog zračnog medicinskog prijevoza koji su u 24-satnom dežurstvu stacionirani u Zračnoj luci Rijeka na Krku, prevezli su 119 osoba te na taj način stanovništvu i gostima Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i dijela Zadarske županije osigurali brže medicinsko zbrinjavanje.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .