MY_LOGO

Ministar Krstičević u NATO Zapovjedništvu za transformaciju

Foto: NATO
Foto: NATO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević je u petak, 14. srpnja 2017. godine posjetio Zapovjedništvo za transformaciju NATO-a (Allied Command Transformation - ACT) u Norfolku, gdje se susreo sa zapovjednikom Zapovjedništva za transformaciju, generalom Denisom Mercierom.

General Mercier  sa suradnicima upoznao je ministra Krstičevića i izaslanstvo Ministarstva obrane s misijom i aktivnostima ACT-a te predstavio rad Zapovjedništva na transformaciji zapovjedne strukture Saveza.

Naglašena je važnost razvoja sposobnosti NATO-a, jačanja suradnje među članicama NATO-a i međusobna razmjena informacija, s obzirom na nove sigurnosne izazove s kojima smo suočeni. Također, istaknuta je važnost daljnjeg jačanja interoperabilnosti, te unaprjeđenje obuke i vježbi pripadnika oružanih snaga zemalja članica NATO-a.

Ministar Krstičević je istaknuo kako Hrvatska predano radi na doprinosu jačanja kolektivne obrane, izgradnji obrambenih sposobnosti i unaprjeđivanju suradnje s partnerskim državama Saveza. Učinkovit NATO čini velik doprinos i stoga je nužno nastaviti sa započetom adaptacijom i transformacijom Saveza u kontekstu izgradnje globalnog mira i sigurnosti. "S obzirom na izmijenjenu sigurnosnu paradigmu, trebamo biti bolji, brži i jači od onih koji nam predstavljaju prijetnju", rekao je ministar, te dodao da će Hrvatska i dalje biti vrlo aktivna u ovim transformacijskim procesima.

U Zapovjedništvu za transformaciju Republika Hrvatska ima nacionalnog vojnog predstavnika te stožerno osoblje.

Ministar Krstičević s izaslanstvom je prvi imao priliku vidjeti najnoviji nosač zrakoplova Gerald R. Ford, te je izrazio zadovoljstvo viđenim.

Foto: NATO, MORH 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .