MY_LOGO

Ministar Krstičević u obilasku požarišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Foto: HRZ i PZO
Foto: HRZ i PZO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević zajedno s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Splitsko-dalmatinske županije Draženom Glavinom u ponedjeljak, 17. srpnja 2017. godine u obilasku je požarišta na području Splitsko-dalmatinske županije.

"Vatrogasci i zrakoplovne snage su maksimalno angažirane. Vjerujem da ćemo učiniti sve da se situacija sanira. Zahvalan sam svim lokalnim ljudima na svemu i vatrogascima koji čine sve da se sve stavi pod kontrolu na terenu", istaknuo je ministar Krstičević.

"Najvažnije je da su hrabrošću i uvježbanošću vatrogasaca i stanovništva su spriječene ogromne štete. Uz maksimalan angažman vjerujem da je ono nagore iza nas. Postoje izazovi, vjetar često mijenja svoju putanju i to dodatno otežava situaciju", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Trenutno su tri Canadaira CL-415 angažirana su na požarištima kod Podstrane te dva Canadaira CL-415i tri Airtractora AT-802 kod Radošinovaca . Također dva Airtractora upućena su na požarište kod Bibinja.

100 pripadnika Oružanih snaga iz vojarni u Kninu i Gospiću prebačeno je u vojarnu Lora u Splitu i u Žrnovnicu i spremni su u bilo kojem trenutku pomoći civilnim snagama sukladno procjeni Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Foto: HRZ i PZO 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .