MY_LOGO

Pripadnicima PP eskadrile nagrada za angažman u PP sezoni

Foto: Arhiva HRZ i PZO
Foto: Arhiva HRZ i PZO

Vlada RH je danas, u četvrtak, 7. rujna 2017., na sjednici donijela Odluku o nagrađivanju protupožarnih zračnih snaga u provedbi zadaća pružanja pomoći u protupožarnoj zaštiti, u iznosu od 5000 kuna neto pripadnicima zračnih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), zbog osobitog doprinosa u provedbi zadaća pružanja pomoći u protupožarnoj zaštiti RH u 2017. godini i za uspješno izvršenje tih zadaća.

Odlukom je obuhvaćeno 100 pripadnika zračnih snaga PP NOS OS RH iz sastava 93. zrakoplovne baze  HRZ i PZO-a OS RH - pilota i zrakoplovnih tehničara, a sredstva za provedbu ove Odluke osigurana su u Državnom proračunu za 2017. godinu, na razdjelu Ministarstva obrane RH.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zahvalio se svim zračnim i vatrogasnim snagama te ostalima koji su sudjelovali u gašenju požara istaknuvši kako je ova sezona požara bila neugodna ali, na sreću, nije izgubljen nijedan ljudski život i nije izgorio nijedan infrastrukturni objekt, iako je došlo do velikih šteta.

Navedene novčane nagrade dodijelit će potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstićević prema Pravilniku o vrstama pohvala i nagrada, uvjetima i postupku njihove dodjele.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 304 požara (100 u Šibensko-kninskoj, 96 Splitsko-dalmatinskoj, 77 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 14 u Ličko-senjskoj i dva u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2680 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 76 000 tona vode te su prevezena 454 vatrogasca i pripadnika OS RH, kao i 190 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .