MY_LOGO

Povratak 25. HRVCON-a KFOR iz Kosova

Foto: HRZ i PZO
Foto: HRZ i PZO

Pripadnici 25. hrvatskog kontingenta KFOR vratili  su se u utorak, 5. prosinca 2017., iz operacije potpore miru KFOR (Kosovo Force) s Kosova u 91. zrakoplovnu bazu HRZ i PZO-a.

Pripadnike 25. HRVCON-a KFOR dočekali su načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a pukovnik Željko Ninić i zapovjednik Eskadrile višenamjenskih helikoptera bojnik Marijan Skorija. 

Pukovnik Ninić uputio je zapovjedniku  25. HRVCON-a bojniku Dubravku Radiću i pripadnicima kontingenta riječi zahvale na uspješno i sigurno provedenoj zadaći pružanja potpore provedbi zadaća KFOR-a.

Bojnik Skorija naglasio je kako je ponosan što je i ovaj kontingent  Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze pridonio sigurnosti i učinkovitosti NATO operacije potpore miru.

Oružane snage RH od 2009. godine uspješno sudjeluju u NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, a pripadnici HRZ i PZO-a obavljaju letačke zadaće u samom području operacije, u kojoj trenutno sudjeluje 29 zemalja.

Temeljna zadaća HRVCON-a je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba. Pripadnici HRVCON-a smješteni su u američkoj bazi Bondsteel, Uroševac/Ferizai, a nalaze se pod izravnim zapovijedanjem zapovjednika KFOR-a general-bojnika Salvatorea Cuocia.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .