MY_LOGO

Vlada usvojila Plan prijema osoblja za 2018. godinu u OS RH

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici u četvrtak, 8. veljače 2018. godine usvojila Plan prijema osoblja za 2018. godinu u Oružane snage RH.

Planom je predviđen prijam 1409 osoba, od čega će s tržišta rada biti primljeno 836 osoba, dok su preostale 573 osobe već u obrambenom sustavu i njima se mijenja kategorija unutar vojnog osoblja.

Za prijam kandidata Glavni stožer OS RH utvrdit će strukturu prema rodu/službi/struci te njihovim specijalnostima u skladu s potrebama za popunom ustrojstvenih jedinica OS RH.

Plan Prijema je na sjednici Vlade obrazložio potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević naglasivši da uz plansko izdvajanje i promicanje osoblja značajno utječe i postupak prijema i odabira osoblja u djelatnu vojnu službu, čime se poboljšava dobna i obrazovna struktura osoblja, a istodobno se oblikuje i personalna struktura. „Čovjek je najvrjedniji dio sustava i središte razvoja i nadogradnje pobjedničke Hrvatske vojske. Poduzete mjere za vraćanje dostojanstva vojnog poziva rezultirale su povećanim interesom za pristup u Hrvatsku vojsku", rekao je ministar Krstičević.

Također, podsjetio je kako je pripremi drugo čitanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama RH kojima je temeljni cilj podići standard i uvjete života i rada vojnika, dočasnika i časnika, službenika i namještenika.

„Usvajanjem Zakona i kroz provedbu ovoga Plana vojnici odnosno mornari sklapat će prvi ugovor na određeno vrijeme na dvije godine, a drugi ugovor na neodređeno vrijeme. Predloženim rješenjem postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog planiranja“, zaključio je Krstičević.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .