MY_LOGO

Ministar Krstičević i general Šundov obišli vojnike u Letovaniću

Foto: MORH/ M. Čobanović
Foto: MORH/ M. Čobanović

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima obišli su danas, 13. ožujka 2018. godine poplavljeno područje Letovanić u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje su pripadnici Oružanih snaga RH angažirani na izgradnji nasipa i punjenju vreća s pijeskom.

Tom prigodom, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i načelnik Općine Letovanić Ivica Perović upoznali su ministra Krstičevića i generala Šundova s trenutnim stanjem na području Letovanića zahvalivši pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava.

Obilazeći poplavljena područja ministar Krstičević je naglasio kako se imao priliku uvjeriti da na terenu vlada sinergija između lokalne zajednice i civilnih i vojnih institucija. „Najvažnija je sinergija, solidarnost i zajedništvo koje je prisutno ovdje na terenu“, rekao je ministar Krstičević. 

Pohvalio je angažman vojnika, dočasnika i časnika istaknuvši: „Hrvatska vojska je uvijek na raspolaganju svome narodu. Ovo što čine u korist zaštite privatne i državne imovine je zaista ponos svih nas“.  

Također, ministar je najavio da će se i dalje pratiti razvoj situacije na terenu i pravovremeno poduzimati sve mjere kako bi se situacija što prije normalizirala. „Sve raspoložive snage stavit ćemo na raspolaganje i pomoći lokalnoj zajednici i ugroženom stanovništvu“, zaključio je Krstičević.

Trenutno je na području Sisačko-moslavačke županije angažirano 102 pripadnika Hrvatske kopnene vojske i to na području Letovanića 52 pripadnika s tri kamiona, u Petrinji 21 pripadnik s dva kamiona i jednim amfibijom, a na  području Hrvatske Kostajnice angažirano je 29 pripadnika HKoV-a s dva kamiona, jednim amfibijom i dva čamca.

Također, na području Karlovačke županije u mjestu Logorište angažirani su pripadnici HKoV-a, ukupno 15 pripadnika.

 

Foto: MORH/ M. Čobanović 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .