MY_LOGO

Pripadnik Hrvatske vojske slavodobitnik Sinjske alke

Foto: Vlada RH
Foto: Vlada RH

Uz predsjednicu i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH i predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Sinjskoj alci nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, te zapovjednici Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković i Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane u Sinju je čestitao slavodobitniku istaknuvši: "Čestitam na pobjedi, koja ima poseban značaj upravo na 23. obljetnicu operacije Oluja, veličanstvene operacije i krune pobjeda u Domovinskom ratu. Hrvatska vojska dala je još jednog pobjednika i čast je trijumfirati na ovoj manifestaciji koja spaja tradiciju i podsjeća na višestoljetno junaštvo hrvatskih alkara".

Desetniku Čačiji također su čestitali načelnik Glavnog stožera i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice istaknuvši kako su ponosni što je ime hrvatskog vojnika upisano u povijest Sinjske alke.

Čačija je u prvoj utrci upisao dva punta, a u drugoj i trećoj po tri tako da je ovogodišnja Alka pobjednika dobila bez pripetavanja.

Desetnik Josip Čačija je pripadnik Hrvatske ratne mornarice, Bojne obalnog motrenja i obavješćivanja, a više puta sudjelovao je i u natjecanjima za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga i u drugim sportskim natjecanjima OS RH.

Član je Viteškog alkarskog društva Sinj od 2005. godine, a na Sinjskoj alci debitirao je 2005. godine, dok je 2010. prvi put bio kopljanik.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .