MY_LOGO

Održan Dan otvorenih vrata HVU "Dr. Franjo Tuđman"

Foto: OSRH / L. Mihanović
Foto: OSRH / L. Mihanović

Prvi ovogodišnji Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" održan je u subotu, 9. veljače 2019. godine od 10.00 do 12.30 sati.

Tom je prilikom oko šezdeset srednjoškolaca u Zagrebu posjetilo HVU "Dr. Franjo Tuđman" u vojarni "Petar Zrinski" i osamdeset srednjoškolaca u Splitu u vojarni "Admiral flote Sveto Letica-Barba". Zainteresirani su se tom prigodom upoznali s mogućnostima studija na Vojnim sveučilišnim studijima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo te mogućnošću školovanja za vojnog pilota.

Na početku posjete HVU-u "Dr. Franjo Tuđman" u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu, zapovjednik Kadetske bojne "Pukovnik Predrag Matanović", satnik Hrvoje Šimleša posjetiteljima je održao prezentaciju te im prikazao program Kadet, objasnio strukturu i organizaciju rada i života tijekom studija te sve obaveze i prednosti studiranja na vojnim studijima.

Dan otvorenih vrata HVU


Na HVU-u "Dr. Franjo Tuđman" u vojarni "Admiral flote Sveto Letica-Barba" u Splitu prezentaciju je održao kapetan fregate Luka Mihanović, a o životu u vojarni govorio je kadet prvog naraštaja studija Vojno pomorstvo. Nakon prezentacije, posjetitelji su obišli smještajne i sportske objekte, učionice i knjižnicu, kao i specijalizirane učioničke prostore poput Kabineta za oklopništvo te izloženo osobno naoružanje i brodove Hrvatske ratne mornarice.

Foto: HVU / L. Mihanović | M. Sever 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .