MY_LOGO

Obavijest za građane: Avion Rudolfa Perešina izložen ispred Ministarstva obrane

Avion MiG-21 kojim je hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt vraćen je u Hrvatsku nakon 28 godina te će od nedjelje, 12. svibnja 2019. biti izložen ispred Ministarstva obrane RH, Trg kralja Petra Krešimira IV, br. 1 u Zagrebu, gdje će ga građani moći vidjeti u narednom razdoblju.

Pozivamo zainteresirane građane da dođu u nedjelju, 12. svibnja 2019. ispred Ministarstva obrane RH, gdje će se s početkom u 9 sati održati svečanost „Povratak Pobjednika“ povodom  povratka aviona Rudolfa Perešina u Republiku Hrvatsku.

Podsjetimo, avion MiG-21 oznake "26 112"  kojim je junak Domovinskog rata, hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt, vraćen je u Hrvatsku nakon 28 godina, 7. svibnja 2019. godine, a prethodno se nalazio u Vojno-zrakoplovnom muzeju u austrijskom gradiću Zeltwegu.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .