MY_LOGO

Reagiranje Ministarstva obrane

Slijedom medijskih napisa o slučaju iz 2016. godine, kršenja vojne stege pripadnika Hrvatske vojske koji je obnašao dužnost zapovjednika skupine, Ministarstvo obrane objavljuje reagiranje.

Prije svega, ističemo kako Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska, bez iznimke, sankcioniraju svaki stegovni prekršaj i ponašanje izvan okvira dosljednog poštivanja zakona, normi i pravila.

Konkretno, u ovom slučaju iz 2016. godine odmah po saznanjima nadređenih, protiv pripadnika Hrvatske vojske koji je obnašao dužnost zapovjednika skupine poduzete su mjere u skladu sa zakonskim odredbama te je sankcioniran. Proveden je stegovni postupak i navedeni je kažnjen za stegovni prijestup stegovnom kaznom, te je iste godine napustio djelatnu vojnu službu.

Napominjemo kako je riječ o izdvojenom slučaju kršenja primjerenog vojničkog ponašanja pojedinca te takvo ponašanje smatramo nedopustivim i osuđujemo.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .