MY_LOGO

Susret ministra Krstičevića i ministrice Pendeš u Lourdesu

Foto: MORH
Foto: MORH

Tijekom 61. međunarodnog vojnog hodočašća u Lourdesu susreli su se potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Ministri Krstičević i Pendeš sa izaslanstvima razgovarali su o zajedničkoj suradnji dvaju zemalja potvrdivši vrlo razvijene i sadržajne odnose. Istaknuli su razvijenu suradnju na području školovanja kadeta iz Bosne i Hercegovine na vojnostručnim studijima u Hrvatskoj.

Tijekom susreta razmotrene su mogućnosti proširenja suradnje i na područje školovanja pilota helikoptera.

Također, potvrđena je daljnja suradnja na području vojnih vježbi u kojima sudjeluju pripadnici oružanih snaga dviju zemalja.

Ministar Krstičević istaknuo je hrvatsku potporu nastojanjima Bosne i Hercegovine u ostvarivanju ciljeva euroatlantskih integracija.

Ministrima Krstičeviću i Pendeš su se tijekom sastanka pridružili vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan i vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić.

 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .