MY_LOGO

Svečani doček 3. HRVCON-a iz NATO-ove aktivnosti u Poljskoj

Foto: MORH / T. Brandt
Foto: MORH / T. Brandt

U vojarni "Benkovac" u Benkovcu u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. održan je svečani doček 3. hrvatskog kontinegnta iz NATO-ove aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP) u Republici Poljskoj.

Svečanom dočeku nazočili su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid te predstavnici lokalne vlasti.

U prigodnom obraćanju zapovjednik HKoV-a general Jurković naveo je kako je ovom zadaćom ispunjen cilj, a to je da Hrvatska vojska i Republika Hrvatska i dalje imaju status sigurnog i pouzdanog partnera u izvršenju ovakve zadaće.

"Svojom prisutnošću u Republici Poljskoj u sastavu Borbene grupe pokazali ste tko je hrvatski vojnik. Budite ponosni na sebe jer ja sam ponosan na vas", poručio je general Jurković.

 Uputivši čestitku pripadnicima kontingenta na besprijekorno provedenoj zadaći, zapovjednik GMBR-e general Kundid tom je prigodom istaknuo: "Kroz svoj angažman i profesionalnost u provedbi zadaća promovirali ste vrijednosti i sposobnosti hrvatskog vojnika. Vjerujem da ste na najbolji mogući način iskoristili vrijeme provedeno u Republici Poljskoj, ulažući u osposobljavanje i uvježbavanje. Sretan sam da ste uspješno na visokoj razini profesionalnosti proveli ovu zadaću".

 

 

Osvrćući se na vrijeme provedeno u Republici Poljskoj, zapovjednik 3. HRVCON-a satnik Željko Trček istaknuo je kako je sav trud i napor uložen u pripremu u razdoblju provedenom u području aktivnosti dobilo svoj puni smisao i pridnijelo tome da je kontingent sve zadaće proveo na najvišoj mogućoj razini. "Na taj način prezentirali smo ne samo spremnost hrvatskog vojnika i Hrvatske vojske, već i spremnost Republike Hrvatske da svojim angažmanom u NATO savezu i međunarodnim asocijacijama pridonosi očuvanju mira i stabilnosti diljem svijeta", rekao je zapovjednik 3. HRVCON-a.

"Tijekom proteklih sedam mjeseci 80 hrvatskih vojnika, pripadnika 3. HRVCON-a, na sjeveroistoku Republike Poljske gotovo svakodnevno provodilo je obuku sa saveznicima, pripadnicima američkih, rumunjskih, britanskih i poljskih oružanih snaga. Tim zajedničkim uvježbavanjem pospješuje se suradnja, a samim time jača i povezanost te izgrađuje interoperabilnost, a sve to u svrhu jačanja NATO saveza na njegovim istočnim granicama", zaključila je časnica za odnose s javnošću u Zapovjedništvu Borbene grupe NATO-ove aktivnosti ojačane prednje prisutnosti bojnica Mirna Bačetić Šijanska.

Tijekom svečanosti uručene su pohvale i nagrade pripadnicima kontingenta.

Foto: MORH / T. Brandt 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .