MY_LOGO

Sabor usvojio Izvješća o obrani i provedbi Strategije

Hrvatski sabor usvojio je, u petak, 14. lipnja 2019., Godišnje izvješće o obrani za 2018. godinu i Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti, a Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obrani prošao je prvo čitanje u Hrvatskom saboru.

Riječ je o tri dokumenta koja je u četvrtak, 13. lipnja 2019. Hrvatskom saboru predstavio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Podsjetimo, Godišnje izvješće o obrani mehanizam je demokratskog nadzora koji prikazuju aktivnosti Ministarstva obrane i Hrvatske vojske u 2018. godini, stanja i razvoj obrambenih sposobnosti, strukturu obrambenih resursa i ostvarenja razvojnih projekata i prioriteta.

Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti odnosi se na razdoblje od donošenja Strategije nacionalne sigurnosti 14. srpnja 2017. do dana podnošenja izvješća Hrvatskom saboru, a izrađeno je prema nacionalnim interesima i iz njih izvedenih strateških ciljeva, na temelju izvješća državnih tijela koja donose strateške dokumente radi zaštite nacionalne sigurnosti.

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o obrani predložene su izmjene u cilju daljnjeg unaprjeđenja obrambenog sustava i sposobnosti Hrvatske vojske, u skladu sa Strateškim pregledom obrane kojim se naglašava važnost razvoja obrambenih sposobnosti.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .