MY_LOGO

Načelnik Glavnog stožera Moldove general bojnik Ion Stefan Coropcean posjetio MORH

Načelnik Glavnog stožera Moldove general bojnik Ion Stefan Coropcean posjetio MORH
Načelnik Glavnog stožera Moldove general bojnik Ion Stefan Coropcean posjetio je 30. listopada Ministarstvo obrane i Glavni stožer OS RH. General bojnik Coropcean boravi u Republici Hrvatskoj povodom održavanja 20. sastanka MAG-a (Multinational Advisory Group) u RACVIAC-Središtu za sigurnosnu suradnju. General bojnik Coropcean, ujedno je i predsjedatelj MAG-a.

Tom prigodom general bojnika Coropceana je primio državni tajnik Gordan Čačić sa suradnicima. Na sastanku se razgovaralo o aktualnim pitanjima vezanim uz regionalnu suradnju te sigurnosnu situaciju u jugoistočnoj Europi. Izraženo je zajedničko zadovoljstvo dobrom suradnjom u okviru regionalnih inicijativa te je istaknuta važnost potpore aktivnostima RACVIAC-Centra za sigurnosnu suradnju, koji ostvaruje važnu ulogu u promicanju suradnje širokog kruga država uključenih u ovu organizaciju.
General Coropcean zahvalio se na potpori koju Republika Hrvatska pruža Republici Moldovi u procesima koji su vezani uz njezino nastojanje za integracijom u Europsku uniju, a državni tajnik Čačić izrazio je otvorenost i spremnost za razmjenu i prijenos hrvatskih iskustava u provedbi obrambenih reformi i integracijskim procesima.
General bojnik Coropcean se sastao i sa načelnikom Glavnog stožera OS RH generalom zbora Josipom Lucićem. Na sastanku dvaju načelnika stožera također su razmijenjena iskustva o obrambenim reformama, te je bilo riječi o regionalnoj suradnji i sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .