MY_LOGO

Završeno 2. natjecanje "VIRIBUS UNITIS"

Foto: Ured Predsjednice RH / D. Opačak
Foto: Ured Predsjednice RH / D. Opačak

U zagrebačkoj vojarni "Tuškanac", u organizaciji Počasno-zaštitne bojne i pod pokroviteljstvom predsjednice i vrhovne zapovjednice OSRH, u srijedu 21. prosinca 2016. održano 2. natjecanje  "Viribus Unitis"" - Izazov tjelesne spremnosti na kojem su sudjelovali pripadnici OS RH iz raznih grana i postrojbi.

Prvo je natjecanje bilo organizirano u lipnju 2015.

Zahtjevno i fizički iscrpljujuće sportsko natjecanje bazirano na funkcionalnom treningu  se provodilo kroz sljedeće discipline: zgibovi; potisak iznad glave; veslanje na ergometru; marinac; mrtvo dizanje; čučanj s girjom; sklekovi; nadskok na klupu; nabačaj; prednji čučanj s potiskom. U svim disciplinama trebalo je izvesti određen broj pravilnih ponavljanja u što kraćem vremenu.

Ukupno je nastupilo 27 natjecatelja i 15 natjecateljica, a najboljima su se u muškoj konkurenciji pokazali skupnik Josip Jakim (PZB; do 29 godina), vojnik Hrvoje Kardum (GMBR; 30-39), nadnarednik Vjekoslav Krištić (PZB; 40-45), stožerni narednik Dalibor Delić(PZB; 45+), a u ženskoj poručnica Kristina Kojundžić (PZB; do 29), vojnikinja Tina Majić (HVU; 30-39), narednica Martina Grof (PZB; 40-45) i časnička namjesnica Darinka Kotarski (PZB; 45+). Ekipnu je pobjedu odnijela Počasno -zaštitna bojna, drugi je HVU, a treća GOMBR-a. Pehare i medalje najbolje plasiranima je na zatvaranju dodijelio izaslanik predsjednice dr Tomislav Madžar."U ovom natjecanju promičete sport i zdravlje. Bez obzira na to tko je osvojio medalju, hvala vam što služite Domovini, jer to je vrednije od bilo koje medalje", zaključio je Madžar.

"Osim sebe, predstavljate i svoje postrojbe, njihovu snagu i moć, snažnog, izdržljivog i sposobnog hrvatskog vojnika, spremnog za obranu svoje domovine", poručio je natjecateljima zapovjednik PZB-e brigadir Elvis Burčul izrazivši zadovoljstvo organizacijom i prikazanom spremnošću sudionika.

Foto: Ured Predsjednice RH / D. Opačak 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .