MY_LOGO

Noć otvorenih vrata HRZ i PZO-a u Zračnoj luci Split

Foto: MORH/ T. Brandt
Foto: MORH/ T. Brandt

Povodom Noći muzeja koja se već tradicionalno diljem Hrvatske organizira zadnjeg petka u siječnju, u Zračnoj luci Split je danas 27. siječnja 2017., održana "Noć otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane".

Više od 10 tisuća posjetitelja imali su jedinstvenu priliku obići letjelice i tehniku HRZ i PZO-a na pisti zračne luke, te se kroz razgovor s pilotima upoznati s pilotskim pozivom i aktivnostima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Također, posjetitelji su imali priliku uživati u atraktivnom letačkom programu te nastupu akro grupe Krila Oluje. Osim razgledavanja aviona i helikoptera HRZ i PZO-a, i to ZLIN 242 L, Pilatus PC-9 M, Bell 206 B Jet Ranger III, Airtractor AT 802 A/F, Canadair CL 415 te helikoptera Mi-8MTV, posjetiteljima je omogućeno i gledanje s opremom za noćno letenje, a kako je bila izložena i kabina aviona MiG-21 s originalnim sjedištem i kompjutorski simulator letenja i mogli su simulirati i pilotiranje MiG-om.

Organizator je priredio i nagradnu igru za najmlađe posjetitelje "naj-osmijeh pilotske kabine". Ocjenjivački tim časopisa Hrvatski vojnik odabrao je među kandidatima tri naj-osmijeha te su nagrađenima uručeni prigodni pokloni.

Uz brojne aktivnosti posjetitelji su se na info štandu MORH-a mogli informirati o mogućnostima ostvarivanja karijere u OS RH, kako postati hrvatski vojni pilot i časnik Oružanih snaga RH.

Inače, noć otvorenih vrata HRZ i PZO-a proteklih je godina održavana u 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a u Zemuniku, a ove je godine organizirana u zračnoj luci Split povodom obilježavanja njezine 50. obljetnice.

Foto: MORH/ T. Brandt 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .