MY_LOGO

Hrvatski piloti u obilasku američkog zrakoplova Osprey

Foto: HRZ i PZO
Foto: HRZ i PZO

Piloti i zrakoplovno-tehničko osoblje 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) posjetili su danas u utorak 31. siječnja 2017., američke višenamjenske vojne zrakoplove V-22 Osprey koji se nalaze u bazi u Zemuniku u sklopu posjeta Oružanim snagama RH kroz program i aktivnosti Međunarodnog zrakoplovnog obučnog centra, MATC (Multinational Aviation Traininig Center) koji je prihvaćen i uvršten kao projekt prve razine unutar NATO inicijative Smart Defence, odnosno Pametne obrane.

Uz razgledavanje Osprey-a koji se prvi puta nalaze u Hrvatskoj, američki zrakoplovni timovi pružili su domaćinima i informacije o tehničkim karakteristikama, uporabi i misijama ovog zrakoplova, a boravak u Zemuniku izazvao je pozornost pripadnika baze i zbog činjenice što je zrakoplov konstruiran tako što može uzletjeti okomito kao helikopter, a u vodoravnom letu upravljan je kao avion.

Foto: HRZ i PZO 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .