MY_LOGO

Održano 18. prvenstvo OS RH u krosu

Foto: OSRH/ D. Čulig
Foto: OSRH/ D. Čulig

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja, 16. ožujka 2017. godine održano je 18. Prvenstvo Oružanih snaga RH u krosu.

Na prvenstvu su sudjelovali pripadnici 21 postrojbe Oružanih snaga RH. U ženskoj konkurenciji natjecalo se 14 pripadnica, a u muškoj 101 pripadnik Oružanih snaga RH.
Glavni sudac natjecanja bio je bojnik Tihomir Galić, pripadnik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske.
 
Prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji žena na stazi duljine 6210 metara osvojila je vojnikinja Irena Lovrić, pripadnica Gardijske mehanizirane brigade, drugo mjesto pripalo je vojnikinji Renati Pazarac iz Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu, a treće vojnikinji Nikolini Filjević iz Gardijske mehanizirane brigade.
 
Muškarci su se natjecali u kategorijama: mlađi seniori, stariji seniori i veterani te u apsolutnoj kategoriji na stazi duljine 9290 metara.
 
U kategoriji mlađih seniora pobijedio je vojnik Tomislav Klarić iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, drugi mjesto osvojio je vojnik Stjepan Novoselec, također  pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, a treće mjesto vojnik Leon Šafarić, pripadnik Središnjice obavještajnog djelovanja.
 
Među starijim seniorima prvi mjesto pripalo je vojniku Nikoli Špoljaru iz Gardijske mehanizirane brigade, drugo skupniku Zoranu Bertek iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i treće vojnik Marko Mlinac iz Gardijske mehanizirane brigade.
 
U kategoriji veterana pobjedu je odnio natporučnik Ivan Gerenčir iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, drugo mjesto zauzeo je stožerni narednik Zoran Jozić iz Počasno zaštitne bojne a treće stožerni narednik Zvonko Artić iz Vojno-sigurnosne agencije.
 
Pobjednik apsolutne kategorije u muškoj kategoriji je vojnik Nikola Špoljar iz Gardijske mehanizirane brigade, drugi je skupnik Zoran Bertek iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i treći natporučnik Ivan Gerenčir također iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.
 
Zbirno, u ukupnom ekipnom poretku kod žena prva je bila ekipa Gardijske mehanizirane brigade, druga ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i treća ekipa Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu.
 
Kod muškaraca u ekipnom poretku najbolja je bila 1. ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, drugo mjesto zauzela je 1. ekipa Gardijske mehanizirane brigade a na trećem mjestu je 2. ekipa iz sastava Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.
 
Sve natjecateljice i natjecatelji uspješno su završili natjecanje na stazama visinske razlike za muškarce od 275 do 405 metara nadmorske visine i za žene od 275 do 314 metara nadmorske visine. Staze su bile kombinacija asfalta i većim dijelom makadama.
 
Na svečanoj ceremoniji zatvaranja najuspješniji natjecatelji primili su pehare i medalje za ostvarene uspjehe kao i zahvalnice za sudjelovanje za sve ekipe koje su uručili izaslanik Načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, brigadni general Siniša Jurković, Načelnik stožera ujedno zamjenik zapovjednika Hrvatske Kopnene vojske i zapovjednik Središta za borbenu obuku i vojnog poligona pukovnik Mario Lilić. General Jurković se prigodno obratio natjecateljima, izrazio zadovoljstvo što je natjecanje u potpunosti uspjelo i službeno zatvorio 18. Prvenstvo Oružanih snaga RH u krosu.

Foto: OPSRH/ D. Čulig 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .