MY_LOGO

Započela letačka obuka 22. naraštaja vojnih pilota

Foto: HRZ i PZO
Foto: HRZ i PZO

U Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, u petak, 17. ožujka 2017. započela je temeljna letačka obuka 22. naraštaja vojnih pilota na avionu ZLIN-242 L.

Svi polaznici su prethodno uspješno završili selekcijsko letenje i program teorijske nastave na Fakultetu prometnih znanost Sveučilišta u Zagrebu.

Prvim letovima na avionu ZLIN 242 L prethodila je, u Središtu za obuku HRZ i PZO "Rudolf Perešin", tehnička učionica tijekom koje su osmorica polaznika usvojila temeljna teorijska znanja o letenju i tehničkim karakteristikama ZLIN-a, što je ujedno bio i uvjet sjedanja u pilotsku kabinu.

Tijekom tri mjeseca letačke obuke kadeti - piloti usvajat će program temeljnog i akrobatskog, navigacijskog i grupnog letenja u trajanju od 56 sati. Uz osnovne elemente u zraku te uvježbavanja redovitih i izvanrednih postupaka, kadeti se pripremaju i za prvi samostalni let koji je za pilote oduvijek događaj od posebne važnosti.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .