MY_LOGO

Tijekom uskrsnih blagdana HRZ i PZO prevezao 11 pacijenata

Foto: HRZ i PZO/ M. Karacic
Foto: HRZ i PZO/ M. Karacic

Posade Eskadrile transportnih helikoptera  93. zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane tijekom uskrsnih blagdana, od petka 14. travnja do utorka 18. travnja 2017. bile su angažirane u akcijama hitnog medicinskog zbrinjavanja 11 pacijenata.

Akcije zbrinjavanja pacijenata vojnim helikopterima započele su u petak 14. travnja 2017. godine kada je s otoka Visa i Hvara prevezeno dvoje pacijenata do KBC-a Split, te s otoka Raba troje pacijenata do helidroma u Rijeci. S otoka Hvara su u subotu 15. travnja 2017. i nedjelju 16. travnja 2017. letačke posade prevezle još troje pacijenata, te jednog pacijenta s otoka Raba. Akcije medicinskog prevoženja završile su u ponedjeljak 17. travnja 2017. kada su hitno prevezeni jedan pacijent s otoka Šolte i jedna pacijentica, francuska turistkinja, s otoka Korčule.

Od početka godine letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane ukupno su prevezle 191 pacijenta i 367 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 176 sati leta.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .