MY_LOGO

Kvalifikacije natjecanja "Prvi za Hrvatsku 2017".

Foto: OSRH/ S. Brigljević
Foto: OSRH/ S. Brigljević

Na vojnom vježbalištu "Crvena zemlja" kod Knina, danas, u četvrtak, 18. svibnja 2017. provode se kvalifikacijska gađanja za glavno natjecanje "Prvi za Hrvatsku 2017".

Kvalifikacije se provede u dvije discipline, gađanje iz jurišne puške VHS-D2 i gađanje iz samokresa HS 2000, s ciljem ostvarivanja što većeg broja pogodaka koji će odrediti redoslijed svakog natjecatelja na startu glavnog natjecanja.

Pred natjecateljima je staza duljine 35 kilometara koja prolazi područjem vojnog vježbališta "Crvena zemlja" i grada Knina. Po izlasku iz grada staza prolazi kroz brdsko-planinski kraj s niskim raslinjem uz makiju i gusto grmlje. Cijelo područje je izuzetno stjenovito, a visinska razlika doseže i do 500 metara. Natjecatelji svladavaju zahtjevnu stazu neprestano se krećući, noseći obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 15,2 kilograma, te ispunjavajući različite vojničke zadaće koje ih očekuju na dvanaest radnih točaka. Cilj natjecanja je na Kninskoj tvrđavi kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, gdje se prvi natjecatelji očekuju oko 14 sati.

Također, uz ovogodišnje natjecanje, na prostorima sportskog kompleksa NK "Dinara" postavljen je taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme.

Posjetiteljima je prikazana borbena i neborbena tehnika te oprema i naoružanje pripadnika Oružanih snaga RH i MUP-a RH.

Foto: OSRH/ S. Brigljević 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .