MY_LOGO

Ministar Krstičević u posjetu vojarnama na Udbini i Slunju

Foto: MORH /T. Brandt
Foto: MORH /T. Brandt

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom Oružanih snaga RH posjetio je danas, u petak, 9. lipnja 2017. godine vojarnu "Josip Jović" u Udbini i vojni poligon "Eugen Kvaternik" na Slunju.

U sastavu izaslanstva Oružanih snaga RH kojeg je predvodio načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, bili su i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske OS RH general pukovnik Mate Ostović, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general OS RH bojnik Mladen Fuzul i zapovjednik Specijalnih snaga OS RH brigadni general Perica Turalija.

Tijekom radnog posjeta ministar Krstičević i izaslanstvo OS RH obišli su vojarnu "Josip Jović" u Udbini, gdje su pripadnici Zapovjedništva za potporu prezentirali kapacitete i mogućnosti vojarne, a pripadnici Zapovjedništva za specijalne snage predstavili su obuke koje provode na Udbini.

Također, tijekom obilaska vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ na Slunju zapovjednik Središta za borbenu obuku pukovnik Mario Lilić ministru obrane i izaslanstvu OS RH prezentirao je plan razvoja vojnog poligona te trenutne aktivnosti.

Tom prigodom, ministar Krstičević naglasio je kako je ova godina posvećena hrvatskim vojnicima, dočasnicima i časnicima. "Ministarstvo obrane nastavit će raditi na poboljšanju uvjeta života i rada pripadnika Oružanih snaga zahvaljujući povećanju obrambenog proračuna", rekao je ministar Krstičević.
Ministar se osvrnuo i na aktualnu sigurnosnu situaciju, nove ugroze i nedavno usvojen nacrt prijedloga Strategije nacionalne sigurnosti te istaknuo važnost očuvanja sigurnosti, dobrobiti i prosperiteta građana.

"Hrvatski vojnik je brend koji dostojno predstavlja Republiku Hrvatsku u zemlji i svijetu i trebamo i dalje nastaviti raditi na njegovom boljitku", poručio je ministar.
Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izrazio je zadovoljstvo radom i angažmanom pripadnika OS RH. "Ljudi su naša vrijednost i vjerodostojno nas predstavljaju u zemlji i svijetu. Prenosite iskustva mladim vojnicima, dočasnicima i časnicima jer budućnost Oružanih snaga ostaje na mladima", zaključio je general Šundov.
 
U sklopu posjeta Oružanim snagama, ministar Krstičević obišao je i set snimanja filma o generalu Anti Gotovini, gdje Ministarstvo obrane, sukladno Odluci Vlade, pruža logističku potporu i pomoć pri snimanju filma.

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo viđenim i istaknuo kako film 'General' obrađuje teme iz Domovinskog rata, neke od ključnih vojno-redarstvenih operacija, ratni i životni put generala Ante Gotovine i njegove generacije hrvatskih dragovoljaca.

"Sve navedeno u interesu je Ministarstva obrane, objektivno i istinito prikazivanje činjenica i povijesnih okolnosti iz tog razdoblja pobjedničke Hrvatske vojske. Smatramo kako će film i serijal također doprinijeti i popularizaciji Hrvatske vojske i vojnog poziva", rekao je ministar Krstičević.

Redatelj filma Antun Vrdoljak zahvalio je ministru Krstičeviću i Oružanim snagama na velikoj potpori koja je pružena pri snimanju filma. "Bez Oružanih snaga i ogromnog truda pripadnika Oružanih snaga ovaj film ne bi mogao biti snimljen", istaknuo je Vrdoljak.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .