MY_LOGO

Pet protupožarnih aviona gasi požar u Dalmatinskoj zagori

Foto: HRZ i PZO/M. Karačić
Foto: HRZ i PZO/M. Karačić

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u petak, 11. kolovoza 2017., oko 17,00 sati upućene su u akcije gašenja požara kod Dicma i Muća u Dalmatinskoj zagori u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na požarištima djeluju četiri Canadaira CL-415 i jedan Airtractor koji rapoređuju djelovanja na požarištima  sukladno situaciji na terenu i prioritetima gašenja.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 195 požara (69 u Šibensko-kninskoj, 67 u Splitsko-dalmatinskoj, 47 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1630 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 47 600 tona vode te je prevezeno 219 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .