MY_LOGO

Zračne snage i danas aktivne na požarištima

Foto: HRZ i PZO/M. Karačić
Foto: HRZ i PZO/M. Karačić

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u subotu, 12. kolovoza 2017., angažirane su u gašenju nekoliko požara u Dubrovačko-neretvanskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U gašenju požara kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovao je jedan Airtractor AT-802, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra djelovala dva Canadaira CL-415.

Dva Airtractora pokušala su se probiti i do požarišta Duboke Jasle kod Ćelavca na Velebitu, no zbog udara vjetra i jakih turbulencija nisu bile u mogućnosti djelovati na ovom požarištu.

Na najnovije požarište Zaton-Rasline kod Šibenika, upućena su tri Canadaira CL-415, a istovremeno, buknuo je požar i na Svilaji (Pribude) u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je poletio jedan Canadair.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 200 požara (70 u Šibensko-kninskoj, 69 u Splitsko-dalmatinskoj, 48 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .