MY_LOGO

Tijekom vikenda medicinskim prijevozom zbrinuto 18 pacijenata

Foto: Arhiva MORH/ HRZ i PZO
Foto: Arhiva MORH/ HRZ i PZO

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane proteklog su vikenda, od petka, 8. do ponedjeljka, 11. rujna 2017., bile angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja čak 18 pacijenata.

U petak 8. rujna, uz dvije trudnice s Korčule i Dubrovnika, hitnim zračnim medicinskim prijevozom zbrinuto je još dvoje pacijenata s otoka Lošinja i Hvara.
 
Najviše pacijenata, njih osam, prevezeno je u subotu, 9. rujna, i to s otoka Raba, Korčule, Hvara, Šolte, Lošinja te iz vojarne u Gospiću, od čega i dvoje djece stranih državljana.
 
S otoka Raba, Hvara, Brača te iz Ploča u nedjelju, 10. rujna 2017., prevezeno je ukupno šest pacijenata.
 
Posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017., zbrinule su hitnim zračnim medicinskim prijevozom ukupno 675 pacijenata, te su prevezle 1247 pratitelja, za što je utrošeno oko 610 sati naleta.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .