MY_LOGO

Zračne snage tragaju za nestalom osobom

Foto: HRZ i PZO
Foto: HRZ i PZO

Letačke posade 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika i danas, u  petak 10. studenoga 2017. avionom Pilatus PC-9M provode akciju pretraživanja iz zraka šireg područja akvatorija od Novigrada do Raba tragajući za nestalom osobom.

Ovo je jedanaesti dan odvijanja akcije potrage kod Masleničkog mosta, a letačke su posade do sada provele ukupno 47 sati u zraku tragajući i pretražujući područje od Novigradskog i Karinskog mora sve do otoka Raba.
 
Uz letačke posade u akciju su i dalje uključeni timovi policijskih službenika s brodovima Policijske uprave zadarske, a proteklih dana na terenu su bili i ronioci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te brod Lučke kapetanije iz Zadra. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja također su uključeni u pretraživanje obalnog pojasa, a potporu u potrazi cijelo vrijeme pružaju i lokalni ribari.
 
Potraga se prema svim indicijama vodi za pripadnikom 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, za kojeg je prijavljen nestanak 30. listopada 2017. godine.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .