MY_LOGO

Završio tečaj za osposobljavanje službenih osoba VP-a

Foto: OSRH
Foto: OSRH

Svečanost povodom završetka tečaja za osposobljavanje službenih osoba Vojne policije (OSO VP) održana je u četvrtak, 21. prosinca 2017., u zagrebačkoj vojarni "Croatia".

Tom su prigodom izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH stožerni časnik za Vojnu policiju pukovnik Zdravko Magdić, zamjenik načelnika Sektora za vojnopolicijske ovlasti MORH-a brigadir Dražen Keser, zapovjednik Pukovnije VP-a brigadir Mate Radoš i prvi dočasnik PVP časnički namjesnik Igor Kovačević polaznicima uručili beretke, vojnopolicijske značke i uvjerenja o završetku tečaja.

Tečaj je trajao 17 tjedana, odnosno 560 obučnih sati, a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio provodio se u Središtu Vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill", a praktični dio u satnijama temeljne Vojne policije. Polaznici su se, između ostaloga, obučavali rukovati sa sredstvima prisile (intervencijska palica „Tonfa“, električni paralizator „Taser“), provedena su i instinktivna gađanja iz samokresa HS i JP VHS, a u sklopu provedbe tečaja organiziran je i posjet polaznika tečaja s instruktorima i djelatnicima Središta Vukovaru.

Tečaj za osposobljavanje ovlaštenih službenih osoba VP-a uspješno je završilo deset polaznika, pripadnika različitih postrojbi OSRH, koji su time stekli status ovlaštene službene osobe, tj. vojnostručnu specijalnost vojnog policajca. “Tečaj za ovlaštene službene osobe ključni je alat pomoću kojega Vojna policija dobiva kvalitetno osoblje”, naglasio je zapovjednik Središta Vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill" pukovnik Mile Skukan.

Temeljem ostvarenih rezultata rada, zalaganja te vrednovanja postignuća polaznika tijekom izobrazbe i obuke, provjeravanja i ispitivanja znanja za najboljeg polaznika Tečaja OSO VP nagrađen je vojnik Mirko Mičević, a od zapovjednika PVP-a pismeno su pohvaljeni voditelj tečaja časnički namjesnik Božo Radat i vojnik Darijo Duvančić.

Nakon završetka Tečaja svi su polaznici raspoređeni u satnije temeljne Vojne policije i izvršavat će vojnopolicijske zadaće.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .