MY_LOGO

Tijekom Božićnih blagdana HRZ i PZO prevezao 12 pacijenata

oto: Arhiva MORH-a
oto: Arhiva MORH-a

Tijekom produženog Božićnog vikenda u razdoblju od 23. do 27. prosinca 2017. godine, posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezle su s hrvatskih otoka i priobalja 12 pacijenta čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz.

U subotu, 23. prosinca dva pacijenta prevezena su s otoka Raba te jedan s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci. S otoka Lastova prevezen je jedan pacijent do KBC Firule u Splitu.

Na Badnjak, 24. prosinca iz Metkovića su prevezena dva pacijenta do KBC Firule, dok je na sam Božić jedan pacijent prevezen s otoka Hvara, također na helidrom KBC Split.

U utorak, 26. prosinca jedan je pacijent s otoka Lošinja prevezen do helidroma Delta  te dva s otoka Hvara i jedan s otoka Korčule do KBC Split.  Do helidroma na Firulama prevezen je i ozlijeđeni lovac u čijem je spašavanju, u organizaciji HGSS-a, sudjelovao i helikopter 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a.

Eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze koja stacionira na Krku te Eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze iz Divulja, tijekom 2017. godine prevezle su  do sada 850 pacijenata i 1548 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 780 sati naleta.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .