MY_LOGO

1. HRCVON eFP-a najbolji na natjecanju u streljaštvu u Litvi

Foto: 1. HRCVON eFP-a
Foto: 1. HRCVON eFP-a

Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta koji sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) u Republici Litvi osvojili su prvo mjesto na natjecanju u streljaštu pješačkim naoružanjem koje je održano tijekom novogodišnjih blagdana, u srijedu, 3. siječnja 2018. godine na strelištu vojarne "Rukla".

Hrvatski vojnici imali su najbolje strijelce u kategoriji puška H&K G36 i pištolj H&K P8, dok su u ukupnom poretku, iako su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani, osvojili drugo mjesto.

Natjecanje je bilo organizirano na razini borbene grupe, a natjecalo se u gađanju puškom Heckler and Koch G36 (H&K G36), samokresom Heckler and Koch P8 (H&K P8) i strojnicom Heckler and Koch MG5 (H&K MG5), a sudjelovali su pripadnici OS Hrvatske, Njemačke i Nizozemske.

Na natjecanju je sudjelovala po deset pripadnika svake zemlje te su se mjerili pojedinačni i ukupni rezultat. Svi natjecatelji gađali su sa sva tri naoružanja.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .