MY_LOGO

Obuka zrakoplovnih tehničara za Kiowe

Foto: HRZ i PZO/ L. Parlov
Foto: HRZ i PZO/ L. Parlov

U Središtu za obuku HRZ i PZO-a "Rudolf Perešin" u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku u tijeku je obuka zrakoplovnih tehničara i inženjera za helikopter OH-58D Kiowa Warrior koju po prvi puta samostalno provode nastavnici i inženjeri  Središta za obuku (SzO).

Riječ je o djelatnicima koji su certifikate dobili tijekom obuke s američkim instruktorima i osposobili se za provođenje obuke za ovaj tip helikoptera.

Obuka se  provodi po specijalnostima zrakoplov i motor (ZIM), instrumenti, radio i elektro oprema(IRE). Polaznici obuke po specijalnosti IRE odmah po završetku obuke nastaviti će osposobljavanje po specijalnosti zrakoplovno naoružanje (ZN). U sklopu obuke tehničari će se osposobiti za održavanje ovog tipa helikoptera po navedenim specijalnostima te će, nakon što u SzO dobiju uvjerenje o završenoj obuci, otići na stažiranje u Eskadrilu helikoptera 93. zb.

Zapovjednik Središta za obuku brigadir Goran Huljev izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tijekom obuke te stručnošću i profesionalnošću djelatnika SzO-a koji provode obuku. Uvjeren je i da će zrakoplovni tehničari i inženjeri koji su izrazito motivirani za usvajanje novih znanja i dodatno usavršavanje, uspješno završiti obuku.

Rekao je i kako su nastavnici i instruktori SzO-a koji su bili na obuci s američkim instruktorima ostvarili izvrsne rezultate te su osposobljeni za provođenje obuke za ovaj tip helikoptera što se sada potvrđuje i u praksi. "Osposobljavanjem nastavnika i instruktora i provođenjem obuke  za Kiowe Središte je dostignulo jednu novu sposobnost te je još jednom potvrdilo da prati uvođenje svakog novog sredstva u Hrvatsko ratno zrakoplovsto i ima sposobnosti za provođenje obuke pripadnika HRZ i PZO-a po svim specijalnostima."

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .