MY_LOGO

Tijekom vikenda HRZ i PZO prevezao osam pacijenata

Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić
Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

Tijekom vikenda, 10. i 11. veljače 2018. godine, posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze stacionirane na otoku Krku te posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze stacionirane u Divuljama prevezle su s hrvatskih otoka osam pacijenata, čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz.

Tijekom subote, 10. veljače, s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci prevezena su dva pacijenta, a do helidroma na Firulama prevezen je pacijent s otoka Hvara i tri pacijenta s otoka Korčule. U nedjelju, 11. veljače,  s otoka Hvara prevezena su još dva pacijenta te su svi zbrinuti u KBC-u Split.

Od početka 2018. godine helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane ukupno je  prevezeno 68 pacijenta i 92 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 65 sati leta.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .